Skärmbild av BankID appen

Mobilt BankID fungerar utan Google Play Services

Enda anledningen till att jag antingen har kört stock OS eller LineageOS med microG på min mobil är för att kunna använda Mobilt BankID, men till min förvåning så funkar appen faktiskt utan Google Play Services.

Jag har kört ”microG for LineageOS” i nästan ett år nu, men för några veckor uppdaterade jag till officiella LineageOS 17.1 (Android 10/Q), och struntade i att installera microG då det innebär fler säkerhetsbrister. Nu är jag (nästan) helt Google-fri.

Varje gång jag startar BankID-appen säger den ”BankID fungerar inte utan Google Play-tjänsterna, som inte stöds på enheten”, men trycker jag på ”OK” så kommer jag till den vanliga startskärmen där allt funkar som vanligt; logga in i mobilbanker, betala fakturor, swisha m.m.

Skärmbild av min mobil
Skärmbild av min mobil med BankID appen installerad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *