Fixa synkningsproblem i Dropbox med en rad kod

Om ditt Dropbox program har fastnat i synkningsfasen (”syncing” notifikation) och du kör Linux så kan det vara så att du har nått det maximala antalet filer/mappar i din Dropbox mapp som systemet får ”övervaka” samtidigt. Detta är en begränsning i Linux, men den går att öka genom att skriva ett kort kommando i konsolen:

echo fs.inotify.max_user_watches=100000 | sudo tee -a /etc/sysctl.conf; sudo sysctl -p för Ubuntu/Debian och

echo fs.inotify.max_user_watches=100000 | sudo tee -a /etc/sysctl.d/50-max_user_watches.conf; sudo sysctl --system för Arch/Manjaro.

Koden lägger till raden fs.inotify.max_user_watches=100000 i /etc/sysctl.conf alt. /etc/sysctl.d/…, där sedan sysctl -p läser in eller uppdaterar filen så att maxgränsen ökas utan att behöva starta om datorn. Startar man sedan om Dropboxprogrammet så borde allt funka. (Det största värdet på fs.inotify.max_user_watchessom finns i .conf filen används.)

(För övrigt fattar jag inte hur det tog mig ett halvår att hitta detta felet, det var bara att läsa i journald-loggen där det klart och tydligt står precis vad problemet är och hur man löser det… Jag hittade felet iallafall! 🙂 )

 

Källor: https://www.dropboxforum.com/t5/Dropbox-files-folders/Unable-to-monitor-dropbox-folder/td-p/394555
https://unix.stackexchange.com/questions/13751/kernel-inotify-watch-limit-reached

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *