Quantum Computers and Their Applications for Space Exploration and Atmospheric Sciences

Detta är min rapport till kursen Fördjupningskurs i rymd- och atmosfärsvetenskap, F7012R, hos Luleå Tekniska Universitet hösten 2020. Dokumentet börjar med en överblick över kvantdatorer, där det mesta av materialet är samlade anteckningar från boken Quantum Computation and Quantum Information, skriven av Michael A. Nielsen och Isaac L. Chuang, och avslutas med kvantdatorers tillämpningsområden inom rymdutforskning samt atmosfärsfysik.

Det är fortfarande mycket jag inte förstår hur det funkar. Det var också svårt att förstå alla logiska kvantumgrindar då jag inte har läst något alls om liknande saker innan, samt boken inte förklarade särskilt mycket om hur dessa grindar fungerar och vad dom är för något.

Rapporten var skriven för att jag i framtiden ska ha ”minnesanteckningar” om jag någonsin får för mig att jobba med kvantdatorer, vilket kanske förklarar varför det är så många kortfattade exempel, begrepp och ekvationer, men jag hoppas att det går att läsa ändå 🙂

 

Läs rapporten (öppnas i nytt fönster)

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *